HET TANKSTATION

Direct aan de Kagerplassen en aan de "Staande Mast Route" (bij de pont naar Kaag-eiland, dus gemakkelijk te vinden) ligt ons tankstation, speciaal ontworpen en gebouwd voor watersporters. Dankzij de drijvende constructie kunt u gemakkelijk afmeren om te tanken.

Bij grote schepen en als u niet meer zo "vlot ter been" bent, kunt u uw komst telefonisch aanmelden (0252-544264) zodat er iemand klaar staat om de lijnen aan te pakken.

U vindt er diesel, benzine en mengsmering van het merk AVIA, hetgeen garant staat voor superieure kwaliteit.

Om alle ergernis en problemen rondom dieselbacterie uit te schakelen, zijn wij gedurende seizoen 2014 overgeschakeld naar TRAXX-diesel. TRAXX-diesel is niet alleen in hoge mate bacterie bestendig, maar heeft ook een reinigende werking op de inspuit-apparatuur en het inwendige van de motor.

  • Speciaal ontworpen voor de watersport
  • Gebouwd volgens strenge milieu-eisen
  • Diesel, Benzine en mengsmering
  • Gemakkelijk afmeren
slideInLeft
slideInRight

DIESELBACTERIE

Eén van de grootste bedreigingen voor de betrouwbaarheid van uw scheepsmotor is de dieselbacterie. Vooral de veranderende samenstelling van dieselbrandstof, vergroot momenteel heel snel het probleem van dieselbacterie.

Met name de wettelijke eis, om in dieselbrandstof het bestanddeel zwavel te verminderen en de hoeveelheid biodiesel te vergroten, doet het probleem van de dieselbacterie flink toenemen. Zwavel is van nature namelijk een bacterie remmend middel en biodiesel is een ideale drager voor de dieselbacterie.

Dieselbacterie kan alleen "leven" op de scheidingslijn van water en diesel. Hoe minder water in de brandstoftank, hoe minder kans op dieselbacterie. Water "tankt" u niet aan de pomp; water ontstaat in de tank omdat diesel "hygroscopisch" is, d.w.z. diesel "zuigt" het water uit de vochtige lucht die boven de diesel in de dieseltank zit. Dit "opgezogen" water zakt daarna onder in de dieseltank. Uit dit verhaal blijkt weer: hoe voller de dieseltank, hoe minder (vochtige)lucht erboven, hoe minder water onderin de tank, hoe minder kans op bacterie.

Dus er is hier maar één belangrijk advies: houd uw dieseltank zo vol mogelijk!